A e dini se nëse hani të paktën tre banane në ditë, mund ta zvogëloni ndjeshëm rrez. ikun për të pasur një go’ ditje në tru apo at. ak në zemër?

Sipas studiuesve britanikë dhe italianë, konsumimi i një banane në mëngjes, një në drekë dhe një në mbrëmje do të ofrojnë kalium të mjaftueshëm për të zvogëluar rrez. ikun e mpiksjes së gja ’kut në tru me 21%.

Hulumtuesit zbuluan se një konsum i përditshëm i kaliumit prej rreth 1600 mg mund të ulë rrez. ikun e ata’kut.

Një banane mesatare përmban rreth 500 mg kalium-tre në ditë mund të ulë presionin e gja. kut dhe të ndihmojë me funksionimin e duhur të trurit dhe nervit.

Bananet nuk janë të mbushura vetëm me kalium, por ato janë gjithashtu burime të mira të vitaminës B6, vitaminë C, mangan, biotinë dhe fibra diete, të cilat mund të ndihmojnë në rregullimin e duhur të sistemit të tretjes.

Meqenëse bananet janë të ulëta në karbohidratet glikemike, ata bëjnë një rostiçeri të shijshme për atletët që kërkojnë një nxitje shtesë të energjisë. Disa kërkime madje tregojnë se konsumimi i tre banane mund t’ju japë energji të mjaftueshme për të përfunduar një stërvitje intensive 90 minuta.

Përfitimet e mëtejshme shëndetësore të 3 bananeve në ditë.

1. Redukton depre sionin.

2. Rregullon presionin e gja. kut.

3.Trajton kapsllëk.

4.Ndihmon në problemet e de hjes.

5.Rritja e masës ko ckore: Hulumtimet tregojnë se kaliumi i gjetur në banane mund të ndihmojë në parand alimin e shkat. ërrimit të esh trave në një shkallë të shpejtë.

6. Lu’fton str esin.

7. Zvogëlon efektet e nikotinës.

8. Normalizon nivelet e glukozës.

9. Ndihmojnë në prodhimin e hemog’lobinës.