Fryrja e barkut është një ndjesi vërtet e tmerrshme. Në një kohë kur do të dukesh sa më e dobët, barku të tregon sikur ke edhe 5 kile më shumë. Përveç kësaj, është edhe një ndjesi parehatie që të mërzit gjithë ditën, shpeshherë edhe natën. Por ka një lajm të mirë për këto çrreg ullime të vazhdueshme dhe të bezdisura të barkut.

Gjithmonë mbani mend që ne jemi çfarë hamë. Trupi reagon në mënyra të ndryshme në varësi nga ushqimet që fut në të, sepse shumë ushqime dhe lëngje mund të shka ktojnë më shumë fryrje se të tjerat. Disa prej ushqimeve nga të cilat duhet të rrish larg, sepse shk aktojnë fryrje janë pijet me g az, bishtajoret, produktet e qumështit dhe thekra.

Po cila është pija që duhet të pish gjithmonë sa herë ke fryrje barku?

Është çaji i xhinxherit! Xhinxheri është i mrekullueshëm për të eli minuar fryrjen. Studimet kanë treguar se ky lloj çaji ndihmon në bllokimin e enzimave dhe gjeneve që i shkaktojnë trupit inflamacion. Çaji i xhinxherit është gjithashtu i njohur për qetësimin e problemeve të ndryshme shëndetësore si ka ncer, dhi mbjet e alzheimer-it apo pr obleme të ndryshme irr itimi të zorrëve.

Çaji i xhinxherit është i shkëlqyer për t’iu shtuar dietës, sidomos nëse fryrjet e barkut i ke kronike. Nëse shija e xhinxherit të duket pak e fortë, shto disa pika limoni për ta bërë shijen pak më të butë. Një filxhan çaj xhinxheri në ditë, pas pak kohësh do ta elim inojë fryrjen krejtësisht.