Mjeku infe ksionist, Pëllumb Pipero ka reaguar për herë të parë që pas infe ktimit me Koronavirus, dy javë pas dozës së parë të va ksinës. Me anë të një statusi në rrjete sociale, Pipero ka treguar se ndodhet në kushte shtëpie me trajtim mbështetës.

Ai ka bërë të ditur se ka simptoma të lehta, megjithatë ka një ngarkesë psikologjike për shkak të situatës. Pipero ka shtuar se duhet të kalojnë disa javë që të fillojë prodhimi i antitr upave pas vak sinimit.

Statusi i plotë:

“Me ndodhi dhe mua!  Nga dje ne mesdite edhe une si mjaft kolege te mi rez ultova pozi tiv me Sa rs C ov 2 (Covi d 19), dhe tani ndodhem ne kushte shtepie me trajtim mbeshtetes. Per shkak te situates shendetesore, edhe pse me simptoma te lehta, por edhe te ngarkeses psikologjike normale ne kete situate, e kam pasur te pa mundur te ndjek njoftimet e mediave, te cilat i falenderoj pa perjashtim, duke ju kerkuar ndjese pa fund qe nuk e kam pasur te mundur ti pergjigjem interesimit te tyre shume profesional dhe njerezor. Jam i sigurt qe kam mirekuptimin e tyre ne kete situate.

Falenderoj dhjetra miq, nuk e dija qe kisha kaq shume, qytetare, kolege dhe politikane qe me kane telefonuar e uruar sherim te shpejte, duke me ofruar dhe ndihme te pa kursyer nese situata shendetesore do e kerkoje. Nje mik gazetar e kishte krahasuar Covid 19 me nje “rulete ruse”, dhe eshte krahasim i gjetur, po kaq e vertete eshte edhe perpjekja mbinjerezore e bluzave te bardha kudo ne bote, edhe ne Shqiperi, qe jeten e pa cienteve te semure me Covid 19 te mos e leme ne “dore te fatit rulet ruse”, por ti mje kojme e sherojme.

Une kam mj ekuar me qindra qytetare deri tani, por tashme jam pac ient, dhe nje pac ient i veçante, i veçante per faktin se une jam inf ektuar pasi jam va ksinuar. Dhe ky fakt shtron mjaft pikpyetje, nje pjese e te cilave me ndihmen e kolegeve ka mare pergjigje qe sot, nje pjese presin pergjigje, ndaj se bashku me koleget e Institutit te Shendetit Publik po punojme per investigimin e rastit tim me te gjitha aspektet dhe se shpejti besoj do kemi nje pergjigje te plote. Rasti im nuk eshte dhe nuk do te jete i vetmi, por ne vendin tone ndoshta eshte i pari, pasi raste te tilla jane raportuar ne shume vende te botes, vecanerisht me Izrael, ku eshte va ksinuar me shume se 30% e popullsise, dhe kjo ndodh e mund te ndodhe mbas marjes se dozes se pare te vak sines, pasi duhen se paku 2 jave te filloje prodhimi i antitr upave,(per hir te se vertetes analizat serologjike te bera ne disa laboratore, perfshire dhe Laboratorin Virologjik te ISHP konfirmojne IgG pozitive ne rastin tim) dhe ne fund te javes se trete niveli i imunitetit arrin 70-80%, e nje jave pas dozes se dyte mbrojtja eshte e sigurte dhe maksimale.

Ndaj eshte shume e nevojshme qe pas dozes se pare te va ksines te vazhdojme te kemi te njejtin kujdes si cdo person i pa va ksinuar. Kjo keshille vlen per te gjithe, sot per bluzat e bardha ne proces va ksinimi, dhe neser edhe per qytataret deri ne marjen e dozes se dyte te va ksines. Duke ju falenderuar te gjitheve, shpresoj dhe lutem ta kaloj sa me lehte kete sprove te veshtire, dhe besoj fort se do kem dhe mbeshtetjen dhe lutjet tuaja! Falemnderit!”

Shtyypini videon ne vijim dhe prisni pak per tu shfaqur