Tërmeti në Kroaci shk aktoi një tra gjedi, pasi la pas 5 të vr arë dhe mbi 20 të pla gosur.

Shtëpitë u shkat ërruan, duke lënë vetëm grumbuj tullash. Jeta e tyre e mëparshme tashmë ka ndryshuar.

Shumë nga familjet kroate e kaluan natën në natyrë dhe pa një çati mbi kokë. Në televizion kroat filmoi një skenë të trishtueshme në një fshat.

Në mesin e njerëzve që kaluan natën jashtë, ishte edhe një qen që qëndronte i shtrirë mbi një grumbull tullash.

Gjatë transmetimit ata thanë se ai po ruante shtëpinë e tij të dikurshme. Pronari i qenit është Tomislav Suknaić, një fermer.

“Familja dhe kafshët janë mirë. Përveç njëri-tjetrit, ata nuk kanë asgjë më shumë”,- shkruante një gazetar në rrjetet sociale.