Ditën e djeshme u lajmërua se mjeku Pëllumb Pipero ishte inf. ektuar . Më vonë ai pati një reagim rreth lajmit duke e pohuar dhe gjithashtu duke shpjeguar atë çfarë ka ndodhur pas vaksinimit.

“Me ndodhi dhe mua! Nga dje ne mesdite edhe unë si mjaft kolege te mi rezultova pozitiv , dhe tani ndodhem ne kushte shtëpie me trajtim mbështetës.

Për shkak te situatës shëndetësore, edhe pse me shenja te lehta, por edhe te ngarkesës psikologjike normale ne ketë situate, e kam pasur te pa mundur te ndjek njoftimet e mediave, te cilat i falënderoj pa përjashtim, duke ju kërkuar ndjese pa fund qe nuk e kam pasur te mundur ti përgjigjem interesimit te tyre shume profesional dhe njerëzor. Jam i sigurt qe kam mirëkuptimin e tyre ne ketë situate.

Falënderoj dhjetëra miq, nuk e dija qe kisha kaq shume, qytetare, kolege dhe politikane qe me kane telefonuar e uruar shërim te shpejte, duke me ofruar dhe ndihme te pa kursyer nëse situata shëndetësore do e kërkoje.

Unë kam mjekuar me qindra qytetare deri tani, por tashme jam pacient, dhe një pacient i veçante, i veçante për faktin se unë jam inf. ektuar pasi jam va. ksinuar.

Dhe ky fakt shtron mjaft pikëpyetje, një pjese e te cilave me ndihmën e kolegeve ka mare përgjigje qe sot, një pjese presin përgjigje, ndaj se bashku me koleget e Institutit te Shëndetit Publik po punojmë për inve stigimin e rastit tim me te gjitha aspektet dhe se shpejti besoj do kemi një përgjigje te plote.

Rasti im nuk është dhe nuk do te jete i vetmi, por ne vendin tone ndoshta është i pari, pasi raste te tilla janë raportuar ne shume vende te botes, veçanërisht me Izrael, ku është va. ksinuar me shume se 30% e popullsisë, dhe kjo ndodh e mund te ndodhe mbas marrjes se do. zës se pare te va. ksinës.

Pasi duhen se paku 2 jave te filloje prodhimi i antitrupave dhe ne fund te javës se trete niveli i imunitetit arrin 70-80%, e një jave pas do. zës se dyte mbrojtja është e sigurte dhe maksimale.

Ndaj është shume e nevojshme qe pas do. zës se pare te va. ksinës te vazhdojmë te kemi te njëjtin kujdes si çdo person i pa va. ksinuar. Kjo këshille vlen për te gjithë, sot për bluzat e bardha ne proces va. ksinimi, dhe nesër edhe për qytetaret deri ne marrjen e do. zes se dyte te va. ksinës.

Duke ju falënderuar te gjithëve, shpresoj dhe lutem ta kaloj sa me lehte ketë sp rove te vështire, dhe besoj fort se do kem dhe mbështetjen dhe lutjet tuaja”, shkruan Pipero.

Shtyypini videon ne vijim dhe prisni pak per tu shfaqur