Që prej fillimit të tij, emisioni “Për’Puthen” është akùzuar se ndjék një skénar dhe detyron konkùrréntët të veprojnë sipas tij dhe jo sipas dëshirave të tyre.

Autorja e programit, Olsa Muhameti, ka debàtuar shpesh me konkùrréntët e larguar, të cilët deklaronin se gjithçka ka një skénar.

Madje, në intervista të ndryshme, ajo është shprehur se “Për’Puthen” nuk ka asnjë skénar dhe gjithçka që ndodh është spontante.

Mirëpo “sékreti i skénarit” nuk është ruajtur fort mirë nga konkurrénti i ri, Julian Lala, i cili ka një tip të veçantë dhe është shumë i drejtpërdrejtë.

Aq i sinqertë është Juli, saqë në videon e fundit që ka xhíruar në takimin me Antonelën, teksa ka filmuar stafin e “Për’Puthen” ka filmuar edhe një vajzë me letra në dorë.

“Me skénar?”- thotë ai teksa e filmon, ndërsa vajza i shmànget videos duke thënë “Jo jo”.

“S’është për neve ky, është për të ndézur zjàrrin.”- thotë Juli duke u përpjékur të rregullojë situatën. Mirëpo, ky moment nuk i ka shpétuar syrit të mpréhtë të ndjékësve.

Disa ditë më parë, Juli u pezùllua nga emisioni së bashku me Sindin, pas batutës së famshme të “vajit ekstra të vírgjër të Borshit” që solli debàt të madh në studio.

Dy konkùrréntët u rikthýen dhe u përbàllën me njëri-tjetrin, duke vendosur ta lénë pas këtë histori.