Problemet me stomakun prekin një masë të madhe njerëzish duke i bërë të vuajnë dhe të përdorin një sërë med. ikamentesh që shpesh kanë më shumë efekte negative në shëndet.

Sigurisht, të gjithë ju i drejtoheni mjekut për shqetësimet që keni që lidhen me gastritin, ulçerën, pse jo edhe me kolitin. Ky i fundit është një problem akoma më shqetësuas dhe lidhet krysisht me mënyrën e të ushqyerit.

Por, si për çdo problem tjetër shëndetësor, të gjitha ato që përmendëm më sipër e kanë një zgjidhje.

Për këtë mjafton të përdorni këtë recetë të përgatitur vetë në shtëpi. Aloe Vera, limoni dhe mjalti janë 3 përbërës natyralë shumë të fuqishëm të cilët kanë përfitime të mëdha në shëndet.

Përbërësit:

¼ gotë mjaltë

2 gjthe Aloe Vera

2 limonë

Përgatitja:

Pastroni dhe shtrydhni xhelin nga gjethet e Aloe Verës. Vendoseni atë në një blender. Copëtoni limonët dhe hidhini në blender sëbashku e mjaltin. Lërini derisa të merrni një përzierje homogjene dhe hidheni në një shishe qelqi.

Ruajeni atë në frigorifer. Hani 2 lugë çaji në ditë nga kjo përzierje, një në mëngjes dhe një në drekë pas ngrënies. Përsëriteni procesin për 1 javë rresht.

Nëse përzierja trashet me kalimin e kohës, mund t’a holloni duke i shtuar pak ujë. Mund ta ruani në frigorifer deri në 1 muaj.