TURQI- Në një kohë ku tensionet e vazhdueshme mes Turqisë dhe Greqisë, janë ulur pasi palët janë pranë dakordësimit për të biseduar, një lëvizje e papritur ka ardhur nga Turqia.

Së fundmi For cat to kësore turke kanë kryer një st ërvitje shumë pranë kufirit me Greqinë, ku ta nket kanë ‘pushtuar të gjithë vijën e kufirit.
Gjatë stërvi tjes ata kanë simu luar kalimin e një lumi nga tanket e fu qishëm “Leopard2”. Kjo gjë është ndjekur me shumë shqetësim nga pala greke, për shkak se e gjithë vija e kufirit ndahet nga lumi Evros, kalimin e të cilit turqit e simuluan gjatë stërv itjes.

Usht ria turke ka publikuar pamje të momentit të ngritjes së një ure të lëvizshme në kohë rekord dhe kalimin sipër saj të disa tankeve të rë ndë.