Europa është përfshirë nga moti i keq, ku stuhia në Gjermani dhe përmbytjet në Francë kanë bërë që dhjetëra familje të evakuohen nga banesat e tyre.

Në Berlin temperaturat kanë arritur deri në -8 gradë celcius, ndërsa ditën e djeshme një prej kampeve më të mëdha të të pastrehëve u eva kuua pas parashikimeve për stuhi dëbore.

“Ne kemi mundur të gjejmë strehë për të gjithë personat e evakuuar dhe do të kuj dese mi që t’i akomodojmë duke ruajtur masat e pand emis ë COVID-19. Të gjithë personat do të kenë mundësi të shpenzojnë fundjavën në ambiente të ngrohta dhe të mbrojtura”, tha Kevin Honicke, kryetar i bashkisë i Berlinit.

Sipas parashikimeve të meteorologëve gjermanë, reshjet e dendura të dëborës do të vazhdojnë deri të hënën, teksa në veri pritet që niveli i dëborës të arrijë deri në 40 centimetër. Në Berlin temperaturat priten të ulen deri në -8 gradë celsius gjatë ditës dhe -12 gradë gjatë natës.

Sipas pol i cisë, numri i personave të pl ag osur ka arritur në 28 persona, duke përfshirë dy në gj endje të rë ndë.

Ndërkohë kryeminsitri francez pritet të shpallë gjendjen e katastrofës natyrore pas përmbytjeve që përfshinë veriperëndimin e Francës.