Bananet janë një nga frutat më të shëndetshme. Ato janë të pasura me fibra, vitamina dhe minerale esenciale për trupin.

Ja përfitimet që do të merrni nëse konsumoni 1 banane në ditë:

Ndihmojnë në tretje: bananja është e pasur me fibra dietike, ajo është efektive në lu. ftimin e dispepsisë, kapsllëkut dhe rregullon lëvizjen e zorrëve.

Kontrollon nivelin e sheqerit në gj. ak: bananja nëse konsumohet në sasi të moderuar është e këshillueshme edhe për diabetikët sepse mban nën kontroll nivelin e sheqerit në gj. ak.

Ndalon mangësinë e kalciumit: bananet ndihmojnë kundër humbjes së kalciumit në trup. Ato përmirësojnë thithjen e mineraleve nga ko ckat dhe dhëmbët duke i bërë ato më të forta.

Rrit energjinë: bananet janë të pasura me fruktozë, kështu që ato rrisin nivelin e energjisë.

Parandalon kan. ce rin e veshkave: me qënë se bananet nxisnin absorbimin e kalciumit në trup, ato parandalojnë formimin e gu rëve në veshka, parandalojnë sëm. undjet dhe kan. ce rin e veshkave.

Lu. fton aneminë: bananet janë të pasura dhe me hekur, ato përmirësojnë cilësinë e gja. kut dhe lu. ftojnë aneminë.

Mbron nga sulmi në zemër: për shkak të përmbajtjes së lartë të kaliumit dhe përmbajtjes së ulët të natriumit, bananet zvogëlojnë rrez. ikun e su. lmit në zemër.

Lu. ftojë depr. esionin: bananet kanë nivele të larta të triptofanit, i cili shëndërrohet në serotoninë në trup. Serotonina është një neurotransmetues që kontrollon funksionin e trurit.

Ul inflamacionin: bananet janë të pasura me vitaminë B6 , kjo vitaminë redukton inflamacionin.

Stimulon prodhimin e qelizave të bardha të gja. kut dhe përmirëson shëndetin ne rvor.