Një djalë i vogël hum bi jetën duke ngrënë salçiçe te një marke shumë të njohur. Prindërit treguan se djali i vogël i m byt duke ngrënë dhe ndërroi jetë para syve të tyre.

Djali tre vjeç humbi jetën nga produkt i famshëm nga marka Herta. Prindërit e hodhën në g jyq këtë kompani dhe prej vitesh procesi vazhdon. Vincent dhe Florence Lerbey, paraqitën një ank esë kundër markës ”Herta”.

Për këtë familje, fëmija i tyre mund të kishte qenë gjallë nëse rekomandohen në lidhje me këto r reziqe të shkruara në paketim. Por si thonë ata salçiçet rekonadoheshin edhe për fëmijët e vegjël dhe nuk kishte asnjë udhëzim në paketim.

Philippe Courtois, avokati i familjes ka thënë:
Të gjitha kompanitë duhet të japin udhëzime dhe rekomandime se si duhet të përdoret produkti i tyre ushqimor.

Nëna thotë se ia kishte dhënë në copa të vogla salçiçet djalit të saj. Kjo ngjarje ka ndodhur në vitin 2014, por gjyqi ka zgjatur për disa vite.

Në Shtetet e Bashkuara dhe Kanada ky produkt gjithashtu duhet të pritet për së gjati. Ky rekomandim është në pako që nga viti 2015, një vit pas vde kjes së Lilian, në një sfond të zi dhe ka të bëjë me fëmijët nën 4 vjeç. Gj yqi ende vazhdon dhe raportohet se u shty për shkak të probleme që po kalohen.

Burimi: SantePlusMagazine/ Përktheu dhe përshtati: Revista Ora.

Shtyypini videon ne vijim dhe prisni pak per tu shfaqur