Tema e sotme në rubrikën “Trotuar”, në “E Diell” ka ngjallur shumë debat. Të ftuarit duhet të flisnin për paragjy kimet dhe shke ljen e të drejtave për shkak të sek sizmit.

Gjatë momentit kur po fliste, Bledi Mane u çua në këmbë e pas tij edhe Ana 1 e Për’puthen, e cila e kundërshtoi: “Pse kur i thonë një femre ‘ti je ku *vë’ rën dohet, kurse kur i thonë një mashkulli ‘ti je ku* var’ ai i bie gj oksit dhe thotë ‘po unë jam’?”

“Po kur i thonë një mashkulli është i paaftë në shtrat, direkt e quajnë hom osek sual”, përgjigjet Bledi me pyetje.

“Është tjetër gjë ajo, më thuaj çfarë po të pyes. Më jep përgjigje!”, këmbëngul Ana.

Ndërkohë, ajo përmend një nga rastet e sek sizmit: “Kam qenë duke parë tro tua rin dhe një nga prezantueset, më pëlqeu thashë sa femër e artikuluar. Dhe një shoku im tha e kanë marrë sepse thjesht është e bukur“.