Ata që vuajnë nga dhi. mbjet e kokës e dinë se sa shumë i kufizon kjo gjë. Migrena, e cila është një nga llojet e dhi. mbjeve të kokës, shfaqet me pulsione të forta në njërën anë të kokës (nganjëherë edhe të dyja).

Mund të shoqërohet me të përzierat dhe të vjellat. St. resi, nxehtësia e tepërt, kalimi i shumë orëve pa ngrënë dhe pagjumësia janë disa nga shkaqet e migrenës.

Por lajm i mirë është se nuk do të mbusheni më me qetësues për qetësimin e dhi. mbjeve: thjesht përdorni farat e limonit. Limoni është një agrum i pasur me vitaminë C dhe minerale si kaliumi, tashmë i njohur për përfitimet e tij në kuzhinë dhe estetikë.

Por ajo që shumë njerëz nuk dinë, është se limoni ka gjithashtu veti të rëndësishme që ndihmojnë në parandalimin dhe trajtimin e sëm. undjeve të tilla si dhi. mbjet e kokës dhe migrena. Kjo sepse limoni ndihmon në tonifikimin e enëve të gja. kut dhe hipertensionit, i cili zakonisht lidhet me këtë lloj dhimbjeje.

Veç të tjerash limoni është përdorur për të lu. ftuar bak. teret dhe për të përmirësuar sistemin imunitar ,për të promovuar tretjen dhe si ekspektorant. Mund të thuhet që subst. ancat ushqyese të gjendura tek farat e limonit janë të ngjashme me ato të frutit.

Mënyra më e mirë është të shty pni disa fara limoni dhe t’i merrni ato duke i holluar në një gotë me ujë të ngrohtë.

Shtyypini videon ne vijim dhe prisni pak per tu shfaqur