Petrinja e Kroacisë u go dit mëngjesin e sotëm nga një tjetër tërmet me magnitudë 4.2.

Tërmeti u regjistrua në orën 07:49, konfirmoi Shërbimi Sizmologjik i Kroacisë. Lëkundjet e tokës u ndjenë në një zonë më të gjerë të vendit, përfshirë edhe Slloveninë. Petrinja ishte qyteti më pranë epiqendrës së tërmetit shk atërrimtar të 29 dhjetorit me fuqi 6.3 sipas shkallës Richter.

Ai tërmet u ndje në kryeqytetin kroat, Zagreb, në Bosnje e Hercegovinë dhe Serbi e deri në Itali. Në Petrinja, situata ishte shumë serioze dhe pikërisht ky qytet u go dit sërish nga tërmeti i mëngjesit të sotëm, i cili ishte më i lehtë, por ngjalli pan ik në një zonë të tra umatizuar tashmë. Presidenti i Kroacisë, Zoran Millanoviq, është shprehur më parë se do të duhen fonde të mëdha për të rindërtuar qytetin e Petrinjës, ndërsa krahasoi fuqinë e tërmetit të 29 dhjetorit me 7 vi ktima e dhjetëra të pla gosur, me atë të vitit të kaluar në Durrës.

EMSC tha se ky është tërmeti më i fortë që ka go ditur Kroacinë këtë vit dhe se tërmetet e kësaj fuqie mund të shk aktojnë dë me të konsiderueshme pranë epiqendrës. Marsin e vitit të kaluar, një tjetër tërmet prej 5.3 shkallësh të Richterit shka ktoi dë me të konsiderueshme në Zagreb, ku vd iq të paktën një person e u pl agosën 27 të tjerë.