Dje, sapo presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani miratoi vendimin e parlamentit, për të sjellë ndihma në Shqipëri, makina,
mjete dhe mbi 30 forca zj arrfikë se fqinje erdhën për të na ndihmuar për të shuar zja rret e mëdha që prej ditësh kanë kapluar vendin tonë.

Kukësi ishte më keq, kodra sipër tunelit të Kalimashit. Pamja dukej apok aliptike.

Vetë kryetari i Bashkisë së Kukësit, Safet Gjici foli dje dhe tha se situata ishte tepër e vështirë, ndërsa sot ai e ka mohuar që ndërhyrja e FSK-së të ishte vendimtare.

Sipas tij, kur erdhën forcat e Kosovës, zj arri ishte shuar nga z jarrfikësit e Kukësit.

Deklarata e Safet Gjicit: Nuk ka më rr ezi kshmëri. Që nga ora 2 e ditës së djeshme deri në orënt e para të mëngjesit, zj arrfikëset e Shqipërisë, Kukësit, ambulancën e aeroportit, zj arrfikëset e aeroportit, 4 zj arrfikëse po bënin një operacion, kanë ndërhyrë, dhe shuan zja rrin. Asnjë sekondë nuk u ndërpre Rruga e Kombit falë zj arrfikëseve.

Patjetër, erdhën në ndihmë vëllezërit tanë të Kosovës, por kur erdhën ishte neutralizuar zj arri. I falenderojmë shumë për ndihmën. Ka nisur një farë operacioni, por forcat tokëse në malin e Rrunës, vatra të tjera që forcat tokësore as tonat as të Kosovës nuk kanë si të ndërhyjnë. Falë helikopterit po bëhet fikja.

Domethënë vetëm ndërhyrja nga ajri në këto 3 vatra bën punë, nga toka është e pamundur. Ato janë aty po. Dua të falenderoj FSK dhe z jarrf ikëset e Kosovës, por nuk ndërhyjnë dot. Terren shumë i t hyer, vetëm helikopteri i shuan, ai po punon në Malin e Rrunës dhe dy vatrat e tjera.