Komedia “14 vjeç dhëndër” është padyshím një ndër filmat shqiptar që na ka gòzhduar para ekranit që të gjithëve, pa dallim moshe, bàtutat e të cilit i mbajmë mend dhe sot.

Autori i kësaj komedie, Çajupi, trajton temën e katundit shqiptar, duke ballafaquar ankthin e ekzistencës të ndeshur ashpër me afshin e jetës.

Në këtë ndeshje të papërbàllueshme portretízohet drama e krijimit të familjes si dràmë e ekzístencës.

Ju kujtohet Gjino i '14 vjeç dhëndër'? Ja çfarë ka ndodhur me jetën e tij -  Balkanweb.com - News24

Komedia, e cila u kthye në film, pati gjithë suksesin e merituar. Mund të themi se aktori që spikali në film, është Admir Sorra, ai që luajti rolin e Gjinos.

Ai sot është një burrë i pashëm, por buzëqeshjen naive të Gjinos e ka ruajtur ende. Kujtojmë se Admir Sorra lindi në Vlorë më 15 janar të vitit 1975.

Në vitin 1988 në një konkurs që është bërë në Tiranë, ku filmi “Përrallë nga e kaluara” mori çmimin “Naim Frashëri”, ku regjisori e drejtoi të tërhiqte çmimin e filmit, dhe ky ishte padyshim një nder për të.

Në Festivalin VIII të Filmit ka marrë medaljonin si “Aktori i vogël më i mirë i filmave shqiptarë”.

Përkundër arritjes së vlerave të larta artistike ai u largua nga Akademia e Arteve në vitin 1993.

Aktualisht Admir Sorra është kthyer nga Modena dhe po jeton në Vlorë.

Shtyypini videon ne vijim dhe prisni pak per tu shfaqur