Një tjetër figurë e njohur nuk ka mundur t’i mbijetojë bétejës me vírusin vdékjeprurës.

Shkrimtarja dhe gazetarja e njohur Zenepe Luka ka ndërrùar jetë si pasojë e COVID në moshën 72-vjeçare.

Në vitin 1998 Luka i mbijetoi një sùlmi me trùtol, por fatkéqësisht ajo nuk e mpòshti dot vírusin me të cilin ishte ínféktuar 10 ditë më parë.WhatsApp-Image-2019-04-13-at-14.01.56-537x360.jpeg

Këngëtari i njohur italian, Albano Carrisi, e kishte cilësuar Zenepe Lukën si “Oriana Fallaci shqiptare”.

Në fund të muajit janar u bë edhe promovimi i librit të këngëtarit të njohur italian, Albano Carrisi, “Nëna ime, origjina e botës sime”, të cilin Zenepe Luka e kishte përkthýer.

Zenepe Luka (Çekrezi), lindi në Librazhd. Ajo u diplomua për gazetari në Fakultetin e Shkencave Politiko-Juridike në Tiranë dhe në maj të vitit 1973.

Zenepe Luka ishte e para gazetare e RTSH, në terren, që u vendos në Elbasan duke mbulluar edhe rrethet Gramsh e Librazhd. Ajo ka punuar në qytetin e saj të lindjes për shumë vite si lektore, hulumtuese në Muzeun Etnografik dhe në të njejtën kohë edhe gazetare e gazetës Bashkimi”.

Në majin e vitit 1998, ajo arriti kulmin e rrezíkimit nga profesioni i saj kur iu vendos trítol në banesë dhe dy fëmijët e saj u plàgosën.

Me rastin e 45 vjetorit të karrierës, Unioni i Gazetarëve të Shqipërisë, e vlerësoi me “Mirënjohje”, ndërsa Unioni i gazetarëve në Vlorë me çmimin “Petro Marko”.