Presidenti i Turqisë Rexhep Tajip Erdogan ka thënë se nuk ekziston diçka e tillë si LGBT, pasi aktivistët u përpl asën me pol icinë gjatë një prot este në një universitet të Stambollit. Deklarat e Erdoğan erdhi gjatë një fjalimi televiziv në Partinë e tij në pushtet për Drejtësi dhe Zhvillim (AK) të Mërkurën.

Ai shtoi:

Ky vend ka moral, dhe do të ecë drejt së ardhmes me këto vlera.
Javën e kaluar, aktivistët varën një poster që tregonte Kaabën në Mekë, vendi më i shenjtë i Islamit, i mbështjellë me një flamur të ylberit, jashtë zyrës së një rektori të emëruar nga Erdogan.