Autoritetet ruse nuk e kanë pritur aspak mirë shp alljen non g rata të diplomatit rus Alexey Krivosheev, nga Ministria e Punëve të Jashtme në Shqipëri. Pas ambasadës ruse, ka reaguar zv/Ministri i Jashtëm i Rusisë, Alexandër Grushko. Ai e ka cilësuar këtë veprim si një prov okim dhe nuk do të rr inë pa u kundërpërgjigjur.

Grushko është shprehur:

Na vjen shumë ke q, pasi ky është padyshim një pro vokim që synon marrëd hëniet ruso-shqi ptare. Sigurisht, ky hap jo miqësor nuk do të mbetet pa përgjigje.

Dje, Shqipëria shpalli një diplomat rus persona non grata , duke e nxitur atë të largohej nga vendi brenda 72 orësh. Ministria e jashtme e vendit tha se kishte kontaktuar ambasadorin rus në Tiranë Mikhail Afanasyev duke shprehur shqe tësim në lidhje me shke ljet e vazhdueshme të mas ave për të luf tuar COVID-19 nga diplomati i ambasadës ruse.