Ditën e sotme një anije që transportonte emigrantë drejt vendeve të Europës u pë rmb ys në Detin Mesdhe dhe si pa sojë humbën jetën 43 persona.

Lajmin e ka bërë të ditur Organizata Ndërkombëtare për Emigracionin, duke thënë se shkatërimi i anijës ishte kat astrofa e parë detare në 2021. Mësohet se v ik timat janë emigrantë të paligjshëm që po tentonin kalimin nga Afrika Veriore për në Itali.

Gjithashtu, sipas mediave të huaja, Mesdheu është bërë shpesh dë shmitar i tra gje dive të ngjashme ku çdo ditë, kryesisht nga brigjet e Libisë nisen qindra emigrantë për në Perëndim. Vitet e fundit Bashkimi Europian ka bashkëpunuar me rojet bregdetare të Libisë dhe grupe të tjera lokale për të ndaluar kalime të tilla të rre zi kshme në det.