Konsumi i lartë i antibio tikëve luan një rol shkat ërrimtar për bak. teret e mira që gjenden në stomak. Kolonitë e këtyre të fundit që njihen me termin mikrobioma mund të rimëkëmben falë konsumit të probiotikëve.

Sipas të dhënave të AgroWeb.org, mikrobioma përbëhet nga miliarda baktere të ndryshme të cilat luajnë një rol kyç për shëndetin dhe kundër sëm. undjeve.

Turshia, Ushqimi më i pasur.

Ushqimet më të pasura me probiotikë janë ato të fermentuara, siç janë turshitë, kosi dhe kefiri. Lakra turshi në veçanti është një nga më të larmishmet me probiotikë.

Interesi për turshitë dhe ushqimet e fermentuara është gjithnjë e më shumë në rritje falë përpjekjeve të njerëzve për të pasur një mikrobiomë të shëndetshme.

Një herë e një kohë, kur teknologjia ishte e kufizuar, fermentimi i ushqimeve ishte shumë natyral por edhe e vetmja mënyrë për të ruajtur ushqimet për stinën e dimrit.

Pesë arsye përse duhet të konsumoni turshi

Kundër Diabetit

Studimet tregojnë se një mikrobiomë e pasur dhe e shëndetshme është thelbësore për parandalimin dhe trajtimin e diabetit.

Mbipesha

Sipas të dhënave të ndryshme të publikuara, mikrobioma tek njerëzit mbipeshë është krejt ndryshe nga njerëzit që kanë një peshë normale.

Disa baktere të mira mund të nxisin përdorimin më efikas të kalorive nga ushqimi dhe akumulimin e yndyrës në trup gjë që mund të shkaktojë mbipeshën. Një peshë e shëndetshme është shumë e rëndësishme për parandalimin dhe trajtimin e diabetit të tipit 2.

Imuniteti

Ekuilibrat e baktereve në stomak ndikojnë ndjeshëm në sistemin imunitar. 80 përqind e imunitetit i ka rrënjët në stomak, ndaj pikërisht këtu nis e gjithë lufta kundër inf. eksioneve. Bakteret e mira stimulojnë qelizat në sistemin imunitar të mbrohen nga inf. eksionet.

Tretje E Shëndetshme.

Bakteret e shëndetshme përmirësojnë funksionin e zorrëve dhe shmangin konst ipacionin. Ato gjithashtu ulin rrez. ikun e radikaleve të lira.

Më Pak Shpërdorim Të Ushqimit.

Fermentimi është një mënyrë e shkëlqyer për të garantuar që ushqime si lakra, karrota e të tjerë nuk shpërdorohen por konsumohen rregullisht.

Një Këshillë E Fundit.

Turshitë e bëra me uthull nuk janë të fermentuara mjaftueshëm për shëndetin e stomakut dhe ato nuk ofrojnë përfitime për mikrobiomën./sot.com.al