Një ngj arje e rë ndë ndodhi pak minuta më parë në Indonezi, ku një avion Boeing 737 u zhd uk vetëm katër minuta pasi u ngrit nga pista. Sipas mediave të huaja, një zyrtar lokal ka thënë se pesh katarët kanë gjetur disa mbetje avioni në ujërat në veri të Xhakartës. Një deklaratë e tillë vjen pak pas lajmit se aeroplani me dhjetëra pasagjerë u rapo rtua i zhdukur menjëherë pas nisjes nga kryeqyteti indonezian.

Një zyrtar lokal tha:

Ai u ngrit pas orës 2.30 pasdite dhe h umbi kontaktin më vonë.

Sriwijaya Air, një kompani ajrore indoneziane, tha në një deklaratë se ende po mbledh informacione më të hollësishme në lidhje me trag jedinë, përpara se të bëjë një deklaratë më të plotë. Sipas mediave vendase avioni ishte ng ritur nga aeroporti me 50 pasagjerë në bord.