Ditën e stome, Kroacia u tr on dit nga një tërmet i rëndë me madhësi 6.4 i shkallës Rihter. Nga informacionet, epiqendra ishte disa kilometra larg Zagrebit, ndërsa u ndje përgjatë bregdetit të Adriatikut, përfshirë disa vende në rajon.

Deri tani pesë persona kanë humbur jetën për shkak të shembjes së ndërtesave. Qyteti më i g odit ur nga dr idhjet e forta të tokës është ai i Petrinjës.

Në këtë qytet raportohet një spital i shembur si dhe një azil. Një 12 vjeçar dhe një 20 vjeçar ishin v ik tim at e para të konfirmuara pas lëkundjeve të forta.

Kryetari i Komunës së Petrinjës, që po vuan rëndë pasojat e tërmetit të sotëm, është shprehur se qyteti është shkatërruar plotësisht. hmë.

“Qyteti im është shkatërruar plotësisht. Na kanë vd ekur fëmijë. Është e papërshkrueshme. Kjo është si Hiroshima. Kemi nevojë për zjarrfikës, nuk e dimë se çfarë ka nën rrënoja, një çati ra mbi një makinë, kemi nevojë për ndihmë.”, tha ai.