Të gjíthëve do të ketë ndòdhur, të páktën një hèrë në jetën e tyre, të kenë gjètur párá në rrugë në një mënýrë rastësíe, jo vetëm kártèmònedha, por edhe qíndarka hèkùri.

Ndòshta jo të gjithë e dinë se pas kësaj ngjárje ka një kùptim të veçantë. Pavárësísht se si dhe kur i gjèjmë párátë, e rèndèsishme është të dimë arsýen e gjètjes së lèkëve në rrugë, e cili fshèh një kuptim shpírtèror.

Hand holding and giving Euro banknotes money (EUR), currency of European Union[/caption]

Párája ka vlera të ndrýshmè símbòlike, në fakt imázhet e shtýpùra ose stámpuara përfáqësòjnë një hístori të rèndèsishme dhe disa bèsòjnë se secili person i tránsmèton asaj (páráve) pak nga vetja dhe nga energjía e tij.

Secila kártèmònedhë ka jo vetëm një vlèrë thjèsht ekonomike por gjíthashtu ka një vlèrë shpírtèrore që kápèrcèn atë mònètare.

Párája, e dini, është padýshím një símbòl i fùqísë, sa më shumë që të keni, aq më lárt jeni në shkállën shoqërore. Kjo është e vërtetë në pòthùajse të gjítha kulturat në mbárë botën.

Zbùlimi i páráve, ose gjètja e tyre në rrugë, është gjíthashtu një ngjárje që ne mùnd ta konsídèrojmë pak párálajmèrùese sikur të páráshíkonte se çfarë do të ndòdhë në jetën tonë në të ardhmen e afërt.

Kuptimi më i sáktë i gjètjes së lèkëvë në rrugë është se në një Univers párálel ose në një botë thjesht të pa-dùkshme që mbárt një tjetër energjí, për ju është caktuar një fat i mbárë që juve do t’ju vijnë lèkë.

Pra, e thënë më qártë dhe shkùrt gjètja e lèkëve në rrugë nënkùpron se një energjí e madhe nga një Univers párálel i ka dèrguar për të ardhmen tuaj dhe kjo do të thotë që për ju páráshíkohet një e ardhme e bègatë.

Mùnd të jenë shpírtra, engjëj ose një mèsazh që na dèrgòhet nga perònat tanë të dashùr që ka kánë pátur shumë për zèmër por që nuk janë më mes nèsh dhe që kanë zgjèdhur këtë rrugë për të kòmùnikùar me ne.

Nëse ju do të gjèni një kártmònedhë letër e cila do të fíllojë me numrin 1, kjo do të thòtë se një fùqí shumë e lártë dhe e madhe (gáti me fùqínë e Universit) do të sjèllë një prosperitet aq të madh për ju sa që kjo do të zgjásë për një të ardhme shumë të gjátë dhe mbi 10 vite.

Në rástin se ju gjèni mònedha hèkuri të çfarëdo lloj shume, kjo nënkùpton se një mesazh shumë i rèndèsishëm do të víjë për ty që do të thotë se një rrítje rròge po të vjèn ose një ndryshim për mirë do të të ndòdhë në bíznèsín tuaj.

Gjíthashtu nuk dùhet hárrùar fakti se nëse gjèjmë kártmònedha letër të shumave të ndryshme, do të thòtë se është një këshillë apo një mèsazh shumë i fùqíshëm që na këshillon që të nísim të kríjojmë plane për të ardhmen tonë ose të bèjmë projekte për të pèrmírèsuar jetën tonë.

Dhe në fùnd, nëse ju do të gjèni ndonjë ditë në rrugë një kártmònedhë 10 (10 èùro, 10 dòllárë apo një numër 10 të mònedhës së shtetit ku ju jètòni) do të thotë se po të vjèn një mesazh shumë i fùqíshëm nga Universi që ju bèn me dije se afër teje ka dèrgùar engjëjt dhe ata jánë afër nèsh dhe se do të na mbèshtèsín.