More
  Home Lajme Ismail Kadare na lë pa fjalë/ Fton të gjithë shqipëtarët M usliman...

  Ismail Kadare na lë pa fjalë/ Fton të gjithë shqipëtarët M usliman ta ndërrojnë f ene dhe të behen Kr ishter

  Akademiku Rexhep Qosja flet për qëndrimet e shkrimtarit Ismail Kadare në një video të shpërndarë në internet.

  Sipas tij, të gjitha fe të janë të mira, pse të fa vorizojmë një fe tjetër, ndërsa shton se Kadare edhe në shkrime i fton shqiptarët të ndërrojnë fe.

  “Mos do të thotë kjo se feja të cilën e ka një përqindje më e madhe e shqiptarëve është më e mirë se sa tjetra? Mos do të thotë se një fe nuk ka identitet të barabartë me atë tjetrën?”, pyet akademiku Qosja.

  “Ta shtrojmë pyetjen, pse e bën këtë Ismail Kadareja? Pse shkruan libra me këtë tezë? Për hesap, për leverdi, për konjukturë, s’ka ndonjë arsye tjetër. Nuk besoj ai që të jetë be simtar, që të ndj ejë nevojë t’i ftojë bashkëkombëit e vet të kalojnë në fe tjetër, po e bën për një konjukturë në botën bashkëkohore. Kjo nuk a rsyetohet, kjo është e pa m oralshme”, shprehet Rexhep Qosja.

  - Advertisement -

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read