More
  Home Roze Futet në treg kartmonedha 10.000 Lekëshe, ngjyrë e artë me portretin e...

  Futet në treg kartmonedha 10.000 Lekëshe, ngjyrë e artë me portretin e Asdrenit

  Për herë të parë në Shqipëri ka nisur hedhja në treg e kartmonedhës 10.000 lekëse e cila do të mbajë portretin e Asdrenit, rilindasit që shkroi tektin e Himnit të Shqipërisë.

  “Ditën e martë, datë 15 qershor 2021, ora 11:00, në ambientet e Bankës së Shqipërisë do të organizohet prezantimi i dy prerjeve të radhës së serisë së re të kartëmonedhës shqiptare, përkatësisht 1000 Lekë dhe 10000 Lekë”,-njofton Banka e Shqipërisë.

  Me 15 Qershor këto prerje do të nisin qarkullimin. Në ambientet e Bankës së Shqipërisë do të prezantohet kartmonedha prej 1000 lekë dhe risia, kartmonedha 10.000 lekë. Ndërkohë, gjatë vitit 2021 pritet që të hidhet në qarkullim edhe kartmonedha e re 2000 lekë, pasi kartmonedhat me vlerë 200 dhe 5000 lekë u hodhën në treg në 30 shtator të vitit 2019.

  - Advertisement -

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read